Taru Reinikainen Työelämän ja koulutuksen asiantuntija

Bikinikuntoon vaaleilla

Minulta usein kysytään, minkälaista on olla eduskuntavaaliehdokkaana. Olen aikaisemmin ollut mukana muiden kampanjoissa. Kampanjointi ei siis ole minulle uutta, mutta ehdokkaana kokemus muuttuu aivan toiseksi. 

Kohtaamiset erilaisten ihmisten kanssa ja heidän avoimuutensa ovat olleet upeita kokemuksia. On ihana nähdä hymy ihmisten huulilla, kun he tajuavat esitteessä olevan kuvan henkilön seisovan edessään ilmi elävänä. Ihmiset kertovat paljon omista huolistaan ja jopa erittäin vaikeista asioista ehdokkaalle. Ihmiset myös myötäelävät kampanjassani kovasti. Apua ja tukea saan hienosti.

On ollut positiivista huomata nuorten kiinnostuksen vaaleihin kasvaneen. Nuoret tekevät erittäin vaikeita ja laajoja kysymyksiä. Asioita on mietitty ja taustoja selvitetty. Meitä ehdokkaita ei päästetä helpolla.

Valitettavasti kampanjointiin nykypäivänä sisältyy myös ikäviä asioita. Itse olen säästynyt väkivallan uhalta ja asiattomalta kommentoinnilta. Sen sijaan ikäviä tilanteita ovat olleet miesten seksuaalisävytteiset lähestymisyritykset, erityisesti some-kanavien kautta. Välillä tulee tunne, että naisena olen altistanut itseni julkisuudelle ja siksi minulle voi lähettää mitä tahansa roskaa. Vaikea uskoa miesehdokkaiden saavan vastaavaa materiaalia.

Mukavimpia ilmiöitä kampanjoinnissa on ollut painon putoaminen itsestään ja yllättäen. Teen normaalisti istumatyötä toimistossa, joten toreilla kampanjointi on lisännyt hyötyliikunnan määrää huomaamatta. Toreilla ei myöskään tule naposteltua mitään ylimääräistä, lukuun ottamatta vaalinameja. Onneksi niihinkin kyllästyy nopeasti. Tähän mennessä painostani on pudonnut jo viisi kiloa. Tällä vauhdilla olen bikinikunnossa ennen varsinaista vaalipäivää.

 

www.tarureinikainen.fi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija